My Image

Kinderfeestjes en workshops

Stacks Image 76

Hieronder vindt u meer informatie over (gast)lessen, (inspiratie)workshops, trainingen, KidsFoodCamp en kinderfeestjes bij De Kinderkooktuin.

De Kinderkooktuin biedt voedselonderwijs door middel van (gast)lessen, (inspiratie)workshops, trainingen en KidsFoodCamp voor kinderen/jongeren en volwassenen in het onderwijs (po en vo) en de kinderopvang (kdv en bso). Daarnaast is De Kinderkooktuin werkzaam voor de horeca en recreatieve sector, particulieren en andere doelgroepen

De (gast)lessen, (inspiratie)workshops, trainingen en KidsFoodCamp kunnen op locatie worden aangeboden.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: marianne@dekinderkooktuin.nl

KidsFoodCamp is een op maat gemaakt outdoor activiteitenspel voor kinderen, jongeren en hun families, waarbij behendigheid, uithoudingsvermogen en kennis worden getest. Alles draait om samenwerken, bewegen in de buitenlucht, voeding en koken.
Het spel is bedoeld voor in het onderwijs, de recreatieve sector en de gezondheidszorg.
Het KidsFoodCamp spel wordt buiten gespeeld op schoolpleinen, op het strand, in het bos, bij het vakantiehuisje, op de camping, in de (speel) tuin..

Wat maakt KFC zo bijzonder?
KidsFoodCamp is een vakoverstijgend spel. Aan de hand van thema's die over de grenzen van vakken heen gaan, leren kinderen en jongeren vaardigheden in samenhang. Ze leren bewegend en samenwerkend van alles over gezonde voeding en koken in samenhang met onderwerpen die met biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, taal, rekenen of cultuur te maken hebben.

Waarom hebben we KFC bedacht?
Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter leert wanneer je beweegt. Heel simpel omdat er meer bloed en zuurstof naar je hersenen gaat als je beweegt. Daarnaast vergroot bewegen tijdens het leren niet alleen het plezier in leren, je leert ook makkelijker en onthoudt langer. Buiten bewegen geeft letterlijk de ruimte om te doen en ontdekken.

KidsFoodCamp kent verschillende thema's zoals het KFC Gezondheidsspel, het KFC Cultuurspel, het KFC Provinciespel, het KFC Geschiedenisspel.. en nog veel meer!
Zo leer je in het KFC Provinciespel aan de hand van actieve spelopdrachten van alles over een bepaalde provincie, van leuke weetjes tot streekeigen producten en typische streekgerechten.


Foodworkshop trainingen gegeven aan managers en shiftleaders Fun & Entertainment van verschillende vakantieparken in Nederland en Duitsland, in opdracht van Landal Greenparks.
De door De Kinderkooktuin ontwikkelde inspirerende, uitdagende en gezonde foodworkshops, die passen in het vernieuwde restaurantconcept van Landal GreenParks, werden bereid en geproefd.Ouders en (jonge) kinderen enthousiast maken voor koken met gezonde voeding!
Tijdens 5 inspiratieochtenden, georganiseerd door Stichting Kibeo Kinderopvang, mocht ik ouders laten zien hoe peuters en kleuters enthousiast worden van gerechtjes boordevol groenten en fruit. Hoe??

Kook een verhaal!Gastles gegeven aan 22 brugklassers van CSG Willem van Oranje in Zuid-Holland. Aan de hand van het KinderMoestuin lespakket Sushi en Tempura, 1 van de 7 smakelijke thema's, kregen de leerlingen voedingseducatie over de bijbehorende groenten en bereidingswijze.
Kookworkshop georganiseerd in opdracht van ZiZo!
Al meer dan 20 jaar werken bij Zizo mensen met een beperking. Zij zetten zich elke dag voor 100% in om gasten en klanten van dienst te zijn, onder professionele begeleiding.

ZiZo wilde de jongeren graag laten zien hoe het eten groeit en wat je er allemaal mee kan bereiden. Maar ze ook bewuster maken van seizoen producten en gezonde voeding.


In opdracht van Stichting Laat Ze Maar Lachen een ochtend vullend programma bedacht en verzorgd voor 30 kinderen uit Rotterdam, met als thema ‘Culinaire reis rond de Wereld’.

Stichting LZML organiseert uitjes voor kinderen bij wie dit door hun thuissituatie niet mogelijk is. Zo komen ze af en toe in een wereld waarin ze kunnen lachen, plezier maken en geïnspireerd raken. En waar ze onbezorgd kind kunnen zijn.

De kinderen bereidden 8 Wereldgerechten met een Twist, allemaal met gezonde groenten en fruit.
Zoals Hollandse poffertjes met een Afrikaanse Twist, Amerikaanse donuts met dadels, gedroogde pruimen en amandelen, Zuid Amerikaanse maisburgers met een Arabische Twist, Wortelcakejes met een Aziatische Twist en nog veel meer heerlijke gerechtjes.
Deze workshop liet maar weer eens zien dat samen koken en eten verbindt en gerechtjes boordevol gezonde groenten en fruit moeiteloos door kinderen worden geaccepteerd.

Maar ook hoe belangrijk het is om kinderen met elkaars culinaire en culturele achtergrond kennis te laten maken. En samen koken en eten is hiervoor een middel bij uitstek.Junior Masterchef Kookworkshop

Wil je samen met je vriendjes, vriendinnetjes, klas,- of clubgenootjes een Junior Masterchef Kookworkshop volgen? Dat kan! Je kookt bijvoorbeeld een compleet diner of high tea met oa gerechten uit de 7 smakelijke thema's van de KinderMoestuin voor Junior Kookliefhebbers. En na afloop worden de gerechten 'kritisch' beoordeeld op smaak en presentatie.


Kinderkooktuin-feestjes

Wil je een origineel kinderfeestje voor je vriendjes en vriendinnetjes organiseren, dan is een feestje in De Kinderkooktuin misschien wat voor jou!
De feestjes duren 2 uur, waarin je samen met je vriendjes en vriendinnetjes een high tea of feestelijke lunch of avondmaaltijd bereidt met seizoensgebonden moestuinproducten. Als alles klaar is gaan we gezellig met z’n allen aan tafel om van al het heerlijks te smullen. Wat op tafel komt, hangt af van het seizoen en het weer! Het is hier ook mogelijk om voor een andere gelegenheden als een verjaardag, een feestelijk kookpartijtje voor kinderen te organiseren.

Voor meer informatie en feestjes op maat in regio Utrecht, kunt u een mail sturen naar cvgalen@hotmail.com of telefonisch contact opnemen op 06-26218210. De feestelijke workshops vinden plaats bij u thuis. Alle materialen en ingredienten brengt De Kinderkooktuin mee.

Voor meer informatie in regio Zuidwest Nederland kunt u een email sturen naar marianne@dekinderkooktuin.nl


Stacks Image 54
Stacks Image 57
Stacks Image 60
My Image