My Image

Kinderfeestjes en workshops

Stacks Image 76

Hieronder vindt u meer informatie over (gast)lessen, (inspiratie)workshops, trainingen, KidsFoodCamp en kookworkshops.

De Kinderkooktuin biedt voedselonderwijs door middel van (gast)lessen, (inspiratie)workshops, trainingen en KidsFoodCamp voor kinderen/jongeren en volwassenen in het onderwijs (po en vo) en de kinderopvang (kdv en bso). Daarnaast is De Kinderkooktuin werkzaam voor de horeca en recreatieve sector, particulieren en andere doelgroepen

De (gast)lessen, (inspiratie)workshops, trainingen en KidsFoodCamp worden op locatie aangeboden.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: marianne@dekinderkooktuin.nl

KidsFoodCamp is een op maat gemaakt outdoor activiteitenspel voor kinderen, jongeren en hun familie, waarbij behendigheid, uithoudingsvermogen en kennis worden getest. Alles draait om samenwerken, bewegen in de buitenlucht, voeding en koken.
Het spel is bedoeld voor in het onderwijs, de recreatieve sector en de gezondheidszorg.
Het KidsFoodCamp spel wordt buiten gespeeld op schoolpleinen, op het strand, in het bos, bij het vakantiehuisje, op de camping, in de (speel) tuin..

Wat maakt KidsFoodCamp zo bijzonder?
KidsFoodCamp is een vakoverstijgend spel. Aan de hand van thema's die over de grenzen van vakken heen gaan, leren kinderen en jongeren vaardigheden in samenhang. Ze leren bewegend en samenwerkend van alles over gezonde duurzame voeding en koken in samenhang met onderwerpen die met biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, taal, rekenen of cultuur te maken hebben.

Waarom hebben we KidsFoodCamp bedacht?
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de bevolking niet voldoet aan de gestelde norm voor voldoende beweging en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit niet binnen krijgt.

En het is wetenschappelijk bewezen dat je beter leert wanneer je beweegt. heel simpel omdat er meer zuurstof naar je hersenen gaat als je beweegt. Daarnaast vergroot bewegen tijdens het leren niet alleen het plezier in leren, je leert ook makkelijker en onthoudt langer.
Foodworkshop trainingen gegeven aan managers en shiftleaders Fun & Entertainment van verschillende vakantieparken in Nederland en Duitsland, in opdracht van Landal Greenparks.
De door De Kinderkooktuin ontwikkelde inspirerende, uitdagende en gezonde foodworkshops, die passen in het vernieuwde restaurantconcept van Landal GreenParks, werden bereid en geproefd.Ouders en (jonge) kinderen enthousiast maken voor koken met gezonde voeding!
Tijdens 5 inspiratieochtenden, georganiseerd door Stichting Kibeo Kinderopvang, mocht ik ouders laten zien hoe peuters en kleuters enthousiast worden van gerechtjes boordevol groenten en fruit. Hoe??

Kook een verhaal!Gastles gegeven aan 22 brugklassers van CSG Willem van Oranje in Zuid-Holland. Aan de hand van het KinderMoestuin lespakket Sushi en Tempura, 1 van de 7 smakelijke thema's, kregen de leerlingen voedingseducatie over de bijbehorende groenten en bereidingswijze.
Kookworkshop georganiseerd in opdracht van ZiZo!
Al meer dan 20 jaar werken bij Zizo mensen met een beperking. Zij zetten zich elke dag voor 100% in om gasten en klanten van dienst te zijn, onder professionele begeleiding.

ZiZo wilde de jongeren graag laten zien hoe het eten groeit en wat je er allemaal mee kan bereiden. Maar ze ook bewuster maken van seizoen producten en gezonde voeding.


In opdracht van Stichting Laat Ze Maar Lachen een ochtend vullend programma bedacht en verzorgd voor 30 kinderen uit Rotterdam, met als thema ‘Culinaire reis rond de Wereld’.

Stichting LZML organiseert uitjes voor kinderen bij wie dit door hun thuissituatie niet mogelijk is. Zo komen ze af en toe in een wereld waarin ze kunnen lachen, plezier maken en geïnspireerd raken. En waar ze onbezorgd kind kunnen zijn.

De kinderen bereidden 8 Wereldgerechten met een Twist, allemaal met gezonde groenten en fruit.
Zoals Hollandse poffertjes met een Afrikaanse Twist, Amerikaanse donuts met dadels, gedroogde pruimen en amandelen, Zuid Amerikaanse maisburgers met een Arabische Twist, Wortelcakejes met een Aziatische Twist en nog veel meer heerlijke gerechtjes.
Deze workshop liet maar weer eens zien dat samen koken en eten verbindt en gerechtjes boordevol gezonde groenten en fruit moeiteloos door kinderen worden geaccepteerd.

Maar ook hoe belangrijk het is om kinderen met elkaars culinaire en culturele achtergrond kennis te laten maken. En samen koken en eten is hiervoor een middel bij uitstek.Kinderkookfeestjes

Kinderkookworkshops ter gelegenheid van een kinderfeestje worden helaas niet meer georganiseerd.
Stacks Image 54
Stacks Image 57
Stacks Image 60
My Image