My Image

Over ons

Het idee voor Studio De Kinderkooktuin

Het aanleren van een gezonde en duurzame leefstijl is net zo belangrijk als leren lezen, schrijven en rekenen. Je hebt er een leven lang profijt en plezier van. Je houdt niet alleen je eigen lichaam gezond maar ook onze planeet.
Het vormt de basis voor een gezonde, (h)eerlijke en groene wereld waarvan kinderen de toekomst zijn. Door middel van creatieve foodconcepten wordt de informatie behapbaar.

Marianne Koopman is initiatiefnemer, eigenaar en creatieve brein achter Studio De Kinderkooktuin. Het idee voor Studio De Kinderkooktuin is ontstaan nadat op initiatief van Marianne in 2010 een educatieve schooltuin/voedselbos is aangelegd op de basisschool van haar kinderen.

Als vrijwilliger in de schoolmoestuin groeide het enthousiasme voor het geven van voedingseducatie. Gestart werd met het organiseren van educatieve kookworkshops in het basisonderwijs en de kinderopvang. Later gaf Marianne Koopman als gastdocent ook voedingseducatie in het voortgezet onderwijs en organiseerde ze inspiratiebijeenkomsten voor medewerkers in de kinderopvang en ouder-kind workshops.

Daarnaast ontwikkelde Marianne Koopman educatieve producten en lespakketten. Het bedenken van creatieve en originele concepten om kinderen te enthousiasmeren, stimuleren en informeren over gezonde en duurzame voeding smaakte naar meer.

Inmiddels richt Studio De Kinderkooktuin zich volledig op het ontwikkelen van innovatieve foodconcepten voor de horeca en recreatieve sector, de gezondheidszorg en het onderwijs.

De geboren en getogen Zeeuwse is, na vele jaren in het midden van Nederland te hebben gewoond, in 2015 samen met haar gezin teruggekeerd naar het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Haar passie voor Zeeland met alle heerlijke zilte ingrediënten die Zeeland rijk is vormen regelmatig een inspiratiebron voor nieuwe foodconcepten.


Marianne Koopman

Marianne Koopman is afgestudeerd aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein. Naast de passie voor alles wat met het buitenleven te maken heeft, heeft Marianne Koopman ook een grote passie voor voeding en koken met pure smaken. Zintuigen ogen, neus en mond worden op dezelfde wijze geprikkeld door geuren, kleuren en smaak.
Van jongs af aan is ze zich bewust van de schoonheid van de natuur en hoe belangrijk het is om zuinig en respectvol om te gaan met onze planeet.

Na het behalen van de benodigde horecapapieren is Marianne een aantal jaar geleden gestart met een tuincafe waarin verse producten de boventoon voerden. Dit smaakte naar meer en als moeder van toen 3 jonge kinderen, besloot Marianne dat het belangrijk is om kinderen te leren waar het voedsel op hun bord vandaan komt. En hoe je heerlijke gerechten bereid die passen binnen een bewust en verantwoord voedingspatroon. Het is niet alleen leuk, het bevordert ook de keus voor een gezonde en duurzame leefstijl nu en later.

Marianne Koopman initieert eigen projecten en werkt in opdracht voor de horeca en recreatieve sector, het onderwijs en de gezondheidssector.

Haar expertise ligt bij het ontwikkelen van creatieve foodworkshops met originele en watertandend lekkere gerechten, fantasierijke en leerzame food-spellen en educatieve lespakketten.
De foodconcepten zijn bedoeld voor kinderen en jongeren vanaf 2 jaar tot 16 jaar en families.Samenwerkingen / Opdrachtgevers

Hieronder een greep uit bedrijven, overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen waarmee de afgelopen jaren is samengewerkt.


Horeca en Recreatie
Landal Greenparks.
Taste of Amsterdam / Taste of Kids.
YammYammy Lekker Zeeuws, een initiatief van Zilte Academie Zeeland, Provincie Zeeland en Jong leren Eten Zeeland. JLE ZLD is een onderdeel van het Rijksprogramma Jong Leren Eten van het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Fête de la Nature Utrecht.
Landgoed Vollenhoven.


Gezondheidszorg
Provincie Zeeland, Gezond in Zeeland.
ZIZO, onderdeel van Reinaerde


Onderwijs
Gezonde Leefstijl op School GLOS-Educatief.
Jong Leren Eten Zeeland, Jong leren Eten Utrecht, onderdeel van het Rijksprogramma Jong Leren Eten van het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
IVN NME-centra Zeeland.
HZ University of Applied Sciences.PABO en Alpo Utrecht.
SOON Utrecht Science Park.
Voortgezet Onderwijs in Zuid-Holland, Noord-Brabant.
Basisscholen en Kinderopvangorganisaties in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Zeeland.
Weekendschool Petje Af.
Hoogbegaafdheidscentrum De Wereldwijzer.


Overig
Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Veggipedia.
Website en huisstijl
Mirjam de Pagter www.prachtpraat.nl
Milieuvriendelijke drukker www.idrukker.nl

Fotografie
Alejandro Peralta www.unveiledphotography.com
Paulien Varkevisser www.paulienvarkevisser.com

Video
Joris van Zijl jvanzijl@me.com


Stacks Image 54
Stacks Image 57
Stacks Image 60