My Image

Blog

5 juni 2017, De Kinderkooktuin&Gerei verzorgde het kinderprogramma Taste of Kids bij culinair festival Taste of Amsterdam. Met kinderkookworkshops 'Koken met groenten uit Zee'.


Maart 2017, De Kinderkooktuin&Gerei is gevraagd door Taste of Amsterdam om met de kinderkookworkshops 'Koken met groenten uit Zee', op 2e pinksterdag het kinderprogramma Taste of Kids te verzorgen. Super leuk! Natuurlijk komen wij graag, vanuit de nieuwe locatie op Schouwen-Duiveland, naar dit culinaire festival.

In 2014 verzorgden we al een deel van Taste of Kids met de KinderMoestuin voor Junior Kookliefhebbers.


September 2016, Een gezellige groep enthousiaste jongeren van lunchcafé en cadeauwinkel ZiZo, onderdeel van Reinaerde, bereidden heerlijke gerechtjes met oa eetbare bloemen en kruiden uit de moestuin van Landgoed Vollenhoven.
Al meer dan 20 jaar werken bij ZiZo mensen met een beperking. Zij zetten zich elke dag voor 100% in om gasten en klanten van dienst te zijn, onder professionele begeleiding.
ZiZo wil de jongeren graag laten zien hoe het eten groeit en wat je er allemaal mee kan bereiden. Maar ze ook bewuster maken van seizoen producten en gezonde voeding.
Een dag-workshop die werken/oogsten in de moestuin en koken combineert, dat was de vraag voor deze ontzettend leuke workshop.


mei 2016, enthousiaste reacties van kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers, juffen en meesters bij eerste reeks kinderkookworkshops in Zuidwest Nederland, ism kinderopvangorganisatie Kibeo en basisschool Brede School Noorderpolder.


april 2016, VegaKids schrijft een leuk stuk over De Kinderkooktuin & Gerei, en over de nieuwe vestiging in Zuidwest Nederland.


maart 2016, Het KinderMoestuin pakket voor Junior kookliefhebbers is dit moestuinseizoen ook te koop bij KEET Rotterdam.


maart 2016, er wordt hard gewerkt aan De Kinderkooktuin & Gerei in Zuidwest Nederland! Vanaf nu ook Kinderkookworkshops in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant.


januari 2016, groep 8 van basisschool De Zonnewijzer krijgt na het winnen van zonnebloemwedstrijd, van gemeente Wijk bij Duurstede een educatieve kookworkshop + jute shoppertas met heerlijke recepten en zaden van De Kinderkooktuin Gerei.


December 2015, we staan in de Kerstspecial van het magazine LandIdee.


Zaterdag 6 juni 2015, tijdens dag van de Stadslandbouw, is De Kinderkooktuin Gerei van de partij op het ‘Uit je Daktuin in je NEST-Festival!’ op het dak van Heidelberglaan 3 in Utrecht(op de parkeergarage van de Universiteits Bibliotheek). Het FESTIVAL is een samenwerking tussen De Daktuin en NEST.
De Daktuin is een caféterras met een dagelijks verrassend programma vol workshops, proeverijen, inspirators en muziek. De Daktuin is gebouwd met restmateriaal, de nodige fotosynthese en een flinke dosis positieve energie van meer dan 100 vrijwillige enthousiastelingen! Zo laten ze op duurzame, sociale en creatieve manier zien: ‘Zo kan het ook!’


mei 2015, De Kinderkooktuin & Gerei verzorgde een kinderkookworkshop ism Landgoed Vollenhoven in De Bilt. 32 kleuters van basisschool uit Waarder kregen een rondleiding over het prachtige landgoed en door de mooie moestuin. Vervolgens gingen de kleuters kokkerellen met oa radijsjes, kruiden en eetbare bloemen....


Dit jaar is de tweede editie van Fête de la Nature in het Pinksterweekend op 23, 24 en 25 mei 2015. En Utrecht is dit jaar de officieuze ''Hoofdstad''......
''Ontdek de Mysteries van de landgoederen Rhijnauwen-Amelisweerd.''
Zondag 24 mei, 1e Pinksterdag, opent Het Vogelnest haar hekken voor jong en oud. Met onder meer boomklimmen, een kindercircus, natuurknutselworkshop, verhalenverteller en Mysterieus Koken met De Kinderkooktuin Gerei. Vincent Bijlo verzorgt de officiële opening.
Maar je kan Amelisweerd en Rhijnauwen ook verder ontdekken door op pad te gaan met grote kenners van het gebied! Beleef het Fort met boswachters, ga met gidsen langs de natuur, de poelen, het eetbare landschap, de cultuurhistorie of ontdek jezelf met een natuurcoach.


mei 2015, we staan met het KinderMoestuin pakket tijdens de ''Bloesemparade'' op het erf van fruitteler Westeneng in Bunnik en geven we leuke kinderkookworkshops, met fruit in de hoofdrol!
Op de fruitboerderij telen ze appels, peren, pruimen en kersen, een streekeigen product uit de Kromme Rijnstreek, het buiten van Utrecht.
De Bloesemparade is een opendag in het teken van de lente. Met de fruittrein kun je door de boomgaard rijden, en genieten van de bloesems. Maar ook de aanleg van De Fruittuin van Utrecht volgen. Daarnaast is er van alles te doen, aktiviteiten voor de kinderen en een markt met producten in het teken van de lente. Diverse streekondernemers doen mee.
Zaterdag 2 mei 11.00 - 16.00 uur, Achterdijk 25 in Bunnik


20 en 21 april 2015 organiseren de locaties van Partou kinderopvang voor alle klanten in Utrecht Oost ouderavonden over voeding. Er zal tijdens twee lezingen informatie van het Voedingscentrum over gezonde voeding worden gegeven en door de pedagogisch coach van Partou over de pedagogische kant van voeding.
De Kinderkooktuin is gevraagd om meer te vertellen over het KinderMoestuin pakket!


20 maart 2015 waren we aanwezig tijdens ’het Lentefeest’ in de Natuurwinkel aan de Nachtegaalstraat in Utrecht! De Kinderkooktuin Gerei was aanwezig met het ‘KinderMoestuin pakket voor Junior Kookliefhebbers’.
Je kon oa proeven van heerlijke gerechtjes die je kunt bereiden met de oogst uit de KinderMoestuin!


februari 2015, De Kinderkooktuin & Gerei geeft een workshop aan studenten van lerarenopleidingen pabo en alpo, in NEST Utrecht Science Park. De workshop was gericht op hoe je de educatieve elementen van het KinderMoestuin pakket op een leuke wijze op kinderen over kunt brengen.
Daarnaast werd door De Kinderkooktuin Gerei het plan uitgelegd wat betreft de educatieve workshops voor kinderen, waarin verbinding met verschillende maatschappelijke doelgroepen centraal staat. En wat de studenten daarin kunnen betekenen.


februari 2015, we staan samen met BeterBio (de grootste biologische webwinkel in Nederland) in pop-up store NEST in Hoog Catharijne Utrecht.


december 2014, De Kinderkooktuin & Gerei staat op de Kerstmarkt in het Provinciehuis van Provincie Utrecht. Samen met verschillende lokale aanbieders van Lekker Utregs, Wereldwinkel De Bilt en het Leger des Heils. Alle medewerkers van Provincie Utrecht shopten met speciale kerstmuntjes zelf hun lokale, duurzame, sociale en fairtrade Kerstcadeau(‘s).


december 2014, De Kinderkooktuin & Gerei organiseert in pop-up store NEST Utrecht Science Park een kookworkshops voor studenten van lerarenopleidingen Pabo en Alpo in NEST. Tijdens deze workshop kregen de studenten informatie over op welke manier zij kinderen op een speelse wijze kunnen interesseren in het verhaal achter hun eten. Het KinderMoestuinpakket voor Junior Kookliefhebbers is een educatief moestuinpakket voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De hele keten van zaaien, verzorgen van plantjes, oogsten tot koken wordt hierin zichtbaar.


''De Kinderkooktuin maakt niet alleen kids bewust van de herkomst van hun eten, iedereen kan leren moestuinieren! Door middel van moestuin- en kooklessen vertellen zij alles over gezonde voeding.

In NEST – Utrecht Science Park staan de dames van De Kinderkooktuin met hun “Kinderkooktuin-gerei” waar zij studenten, ouders en kinderen enthousiast vertellen over (moes)tuinieren en het koken met je eigen gekweekte groentes!'' bron: inhetnest


Samen met Enactus Utrecht deelden we Pop-up store NEST in Hoog Catharijne Utrecht!
Je kon deel nemen aan gratis kookworkshops. De workshops stonden helemaal in het teken van Sinterklaas. Voor foto's klik hier!

Wanneer: za 29 en zo 30 november 2014
Waar: pop-up store NEST Radboudkwartier Hoog Catharijne Utrecht
Wie: Enactus Utrecht: SoSjaal, Oma’s United en De Kinderkooktuin Gerei
Wat: KinderMoestuin pakket, gebreide babyslofjes, tabletsleeves, telefoonhoesjes en nog veel meer…
Waarom: voor Duurzame, Eerlijke en Sociale Sinterklaas Cadeautjes!


We zijn benaderd om het KinderMoestuin pakket voor junior kookliefhebbers te presenteren in 2 pop-up stores in Utrecht.

Op 31 oktober 2014 openden Rabobank Utrecht, Utrecht Science Park, Hoog Catharijne en sociale onderneming SOON een pop-up store genaamd: NEST. Met twee locaties in Utrecht waar ontmoeting en inspirerend ondernemerschap centraal staat: één in Hoog Catharijne en één op het Utrecht Science Park.

Inspirerende, creatieve, duurzame en sociale ondernemers kunnen hier hun producten exposeren en verkopen. Focus ligt op food, fashion, kunst, design, muziek, wetenschap en educatie. Ook is er ruimte voor lezingen, workshops, exposities en optredens.

NEST: Nieuwe broedplaats voor inspirerend ondernemerschap


november 2014, De Kinderkooktuin & Gerei staat met de KinderMoestuin voor Junior kookliefhebbers op de Boer-Gondische Markt op het erf van Landwinkel De Hooierij in De Bilt.



De KinderMoestuin voor Junior kookliefhebbers werd op 27,28 en 29 juni 2014 gepresenteerd tijdens de Tuindagen Landgoed Vollenhoven!



De Kinderkooktuin & Gerei bij Taste of Amsterdam 2014. We verzorgden een deel van het kinderprogramma. En chef kok Jonathan Karpathios reikt KinderMoestuin pakket uit.



De Kinderkooktuin staat in het boek: '1000 dingen doen met kinderen in Nederland'

De Kinderkooktuin staat in pedagogisch vakblad KIDDO.

De Kinderkooktuin staat in verschillende bladen zoals Delicious en Kek Mama.



Toveren met aardbeien en rode bieten, 27 augustus 2012

Een ongebruikte zandbak omgebouwd tot moestuin. Speelhuisjes behangen met bakken vol kruiden en eetbare bloemen. De omheining als steun voor leifruit en peulvruchten. De moestuin van Buitenschoolse Opvang (BSO) De Leeuwerik in Bilthoven sprankelt van creativiteit. We zijn gevraagd om tijdens de Open Dag een zomers buffet te verzorgen voor ouders en belangstellenden. Samen met de kinderen van de BSO gaan we ontdekken, proeven en verschillende gerechtjes maken met groenten en fruit uit de BSO-moestuin. Het is een stralende zomerse dag en we hebben er zin in!

Wat je allemaal kunt doen met zomerse groenten en fruit is voor de meeste kinderen een openbaring. Ook een beetje spannend. Wat gaan we maken? Aardbeienbonbons met chocolade en een zomerfruitsmoothie! Mmmm, klinkt goed... de kinderen knikken blij. Komkommergebakjes. Rode bietendip van bieten, knoflook en rode wijnazijn met chips. Nu betrekken de gezichtjes. 'Huh? Komkommergebakjes? Bietendip? Knoflook? Azijn? Jakkie, is dat lekker?'. ‘Dat ga je nu juist ontdekken!’, roepen wij enthousiast. Gelukkig zijn er ook altijd een paar durfals die alles willen proeven en proberen. En die trekken de rest mee.

We plukken verse munt en gebruiken dat voor de smoothies. We bereiden een eiermengsel voor de komkommergebakjes. Aardbeien dopen we in vloeibare chocola en toveren we om tot overheerlijke bonbons. Om je vingers bij af te likken! Om 17.00 is alles klaar. Ouders, kinderen en andere bezoekers genieten zichtbaar van al ons zelfgemaakte lekkers. De aardbeienbonbons zijn een regelrechte hit. Maar de rode bietendip met chips is de onbetwiste ontdekking van de dag, een absolute topper! Alle ouders willen het recept. Eten uit eigen moestuin is leuk, gezond en lekker, vindt iedereen. Wat ons betreft: missie geslaagd!

©Joke van der Leij, Eerlijke Kost Zeist


Kinderen leren waar het voedsel op hun bord vandaan komt. Waar groente en fruit vandaan komen. Hoe ze groeien en wat je er allemaal mee kan doen.
Kinderen leren niet alleen heerlijke gerechtjes bereiden, maar maken zich op een speelse en eenvoudige manier de basis van zaaien, oogsten, koken en gezond eten eigen.




My Image